Nieuws en bijzonderheden vindt U hier.

Tentoonstelling Fotoclub Ericamera.

Tentoonstelling Ericamera  2021 is gepland op 6-7 November, Wijkcentrum Blixems, Ouverture 2, 5629 PV Eindhoven

Deze tentoonstelling is met succes gehouden. Zie menu item exposities-Ericamera-2021

Tentoonstelling 2022 is gepland op 12 en 13 November, wederom in het Wijkcentrum Blixems.

Deze tentoonstelling is met succes gehouden. Zie menu item exposities-Ericamera-2022

Ericamera bestaat in februari 2023 50 jaar.

Jubileum tentoonstelling 12 t/m 20 Augustus 2023 van 13.00-17.00u in de Generaal Bothastraat 7-E  5642 NJ Eindhoven

Tentoonstelling 2024 is gepland op 13 en 14 April, wederom in de Kruisruimte te Eindhoven.

 

Tentoonstelling Fotoclub Klick

Tentoonstelling 2023 is met succes gehouden  op 21 en 22 Januari, in Dorpshuis in Acht.

Klick beleeft dit jaar zijn 12 1/2 jarig bestaan. Dat hebben ze gevierd met een bezoek aan De Verbeke Foundation in Belgie. 

Tentoonstelling 2024 is met succes gehouden op 20 en 21 Januari Dorpshuis in Acht

 

-Fotoclub Ericamera uit Eindhoven zoekt enthousiaste amateurfotografen die lid willen worden.  

Ericamera is een Eindhovense fotoclub met leden die ieder voor zich ernaar streven om fotografie van hoge kwaliteit te realiseren. De nadruk ligt op inhoud. De technische kwaliteit van de foto is daarnaast ook belangrijk.

De leden van Fotoclub Ericamera vormen een gemêleerd gezelschap, waar ieder op zijn eigen(wijze) manier foto’s maakt, tweewekelijks elkaars werk bespreekt, elkaar inspireert tot inhoudelijke kwaliteit, zich laat inspireren door mentoraten, door (foto-)expertise van buiten af en door fotografische groepsactiviteiten, ook voor en met andere organisaties of verenigingen.

Alle stromingen in de fotografie zijn vertegenwoordigd. Ze hebben o.a. landschap, architectuur, abstract, portret, straatfotografie en mensfotografie in het algemeen.

De kernactiviteit van Ericamera is het bespreken van elkaars foto’s onder leiding van een forumleider. Ze proberen tijdens deze besprekingen opbouwend kritisch te zijn waarbij het altijd gaat over de inhoud en zeggingskracht van de foto. Foto’s kunnen digitaal via een TV of op papier besproken worden.

Eénmaal per jaar tonen zij hun werk in een club tentoonstelling gedurende een weekend in november. Elk lid kan dan een selectie van zijn foto’s laten zien, die dat jaar besproken zijn.

Gedurende het seizoen laten zij zich regelmatig inspireren door gasten van buitenaf met een interessante visie op fotografie. Dit kan in de vorm van een lezing zijn. Maar ook door een mentoraat (projectmatige aanpak met een thema o.l.v. een ervaren fotografie-mentor). Ericamera is aangesloten bij de Fotobond (Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie  https://fotobond.nl/  ) die ondersteuning biedt met kennis, expertise en mentoren.

Enkele malen per jaar organiseren zij fotografische activiteiten, waarbij fotografie en de clubsfeer centraal staan.

Regelmatig werken zij ook samen met andere organisaties of verenigingen om onze fotografie in te brengen in hun projecten, zoals het Centrum van de Kunsten (CKE) in Eindhoven.

Op maandagavond 20:00u in de even weken komen ze samen in een zaaltje in de Magdalena kerk aan de Boschdijk 354 te Eindhoven. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je een keer komen kijken?

Je bent van harte welkom!

Via de contact-pagina van deze website of via de website van Ericamera zelf  kun je een bericht sturen, waarin je aangeeft dat eens wilt komen kijken of stel gewoon de vraag (vragen) die je wilt stellen.